torstai 29. maaliskuuta 2012

Makkaravartiset lapaset taaperolle

Kevään tullen taaperomme alkoi tarvita talvirukkasia kevyempiä lapasia.  Jotta lapsonen ei saisi kiskottua hampaillaan lapasia käsistään yhdessä silmänräpäyksessä, piti löytää poikkeuksellisen pitkävartinen malli.

Kahdesta ohjeesta soveltamalla syntyivät makkaravartiset lapaset, joiden kiskomisessa pois kädestä kuluu hitusen pidempi tovi - vartta kun riittää ja riittää. Lapsonen tosin saa nämäkin lapaset itse pois, joten nipsut ovat edelleen tarpeen.


Lapasten perusohjeena on käytetty Novitan ohjetta vauvan myssyyn, lapasiin ja sukkiin. Makkaravarret syntyivät Vauva-lehden keskustelupalstalta löytynyttä ohjetta hieman soveltaen.

Näin lapaset syntyivät
Loin 44 s ja neuloin 10 krs joustinneuletta suljettuna neuleena. Sen jälkeen aloitin makkarat: 6 krs oikein, 6 krs nurin, näitä raitoja neuloin vuorotellen yhteensä seitsemän.  Makkararaidoitus siis alkaa ja päättyy oikeaan neuleraitaan.

Makkaroiden jälkeen neuloin 10 krs jousinneuletta ranteen kohdalle. Neuloin joustinneuleen oikeat silmukat takareunasta, sillä niin tulee mielestäni napakampi resori.

Resorin jälkeen tein lapas-osan kavennuksineen kuten Novitan ohjeessa. Tietenkin piti vähän sooloilla, joten sileän neuleen sijasta tein helmineuletta. Peukaloja en lapasiin tehnyt.

Helmineuleesta tuli kivan näköinen, mutta siitä seurasi pientä päänvaivaa kärkikavennusten kanssa. Tein kavennukset varsin omaperäisinä nurjina silmukoina, mistä seurasi ärsyttävät reikärivit lapasten kärkeen. Reiät oli pakko kursia umpeen päättelyvaiheessa, mutta lopputulos on kuitenkin ihan mukavan näköinen pyöreäkärkinen lapanen.

1 kommentti:

  1. Meil oli pienenä kaikilla hoitopaikan lapsilla makkaravartaiset lapaset jotka hoitaja oli tehnyt, ne oli ihan mun suosikit kauan. Ne oli kyl koko lapaset makkaraa :). Kiva kun jaksat puuhata tommoisia, mun ajatukset on isommat kun teot, en ikinä osaisi tehdä muuta kuin suoraa tai nurjaa kerrallaan.
    t: Eka kommentoija jee! Arvaa kuka.

    VastaaPoista